Ainekset
Pohja
150 g pipareita (tai muita keksejä)
50 g voita
Juustokakkumassa
4 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl puolukkapyreetä, -sosetta tai -survosta (makeuttamatonta)
1 dl Dansukker Tomusokeria tai Luomutomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 liivatelehteä
Kinuskikiille
1,5 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1,5 liivatelehteä
Ohjeet
1. Vuoraa 20–22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla/reunakalvolla. Vuoraa myös pohja!
2. Murskaa piparit ja sulata voi, sekoita ne keskenään. Painele ne sitten lusikalla irtopohjavuoan pohjalle, laita viileään.
3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi, älä kuitenkaan kovaksi.
4. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja puolukkapyree tasaiseksi massaksi. Kääntele se sitten kermavaahdon joukkoon.
5. Nosta liivatteet (älä purista vesiä pois) kattilaan tai vaihtoehtoisesti kulhoon mikroon, ja sulata ne juoksevaksi. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustokakkumassan joukkoon koko ajan sekoittaen.
6. Kaavi juustokakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita sitten. Anna jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia ennen kiilteen tekemistä.
7. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kuohukerma, fariinisokeri ja vaniljasokeri paksupohjaiseen kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää sitten joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi, sekoittele aina välillä. Kaada sitten varovaisesti puolukkajuustokakun pinnalle ja laita jähmettymään vielä muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
8. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle, koristele haluamallasi tavalla.
Vinkki!
Voit tehdä kakun valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Voit myös pakastaa kakun (sulatus jääkaapissa) ilman kinuskikiillettä.
Tutustu uutuustuotteisiimme:
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.