Puolukkapatongit

Syksyllä leivotaan lämpimäisiksi puolukalla maustettuja vehnäisiä patonkeja.

2 kpl

1 tunti 15 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 ½ dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
½ dl rypsi- tai avokadoöljyä
2 rkl Dansukker Leipäsiirappia
7 dl vehnäjauhoja
2–3 dl puolukoita

Ohjeet

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, öljy, leipäsiirappi ja vehnäjauhot vaivaten. Sekoita lopuksi joukkoon puolukat. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan. Kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi ja kääri viistottain tiiviiksi rulliksi. Nosta leivinpaperin päälle ja paista 225–250-asteisessa uunissa keskiritilätasolla 7–10 minuuttia.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.