Puolukkasorbetti

Joulun jälkiruoaksi hyvin sopivaa puolukkasorbettia voit halutessasi maustaa jouluisilla mausteilla.

noin 6 annosta

12 tuntia

Arviot (4 kpl)

Ainekset

1 dl laimentamatonta punaista glögiä
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
7–8 dl puolukoita
3 munanvalkuaista
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Mittaa glögi, fariinisokeri, glukoosisiirappi ja puolukat kattilaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Jäähdytä seos ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Erottele valkuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa valkoiseksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita vaahto jäähtyneeseen puolukkaseokseen ja tarkista maku. Lisää tomusokeria sen verran, että saat sopivan makean sorbetin.

Laita seos kelmulla suojattuna pakastimeen ja vatkaa seosta puolen tunnin välein muutaman kerran.

Pyöritä palloiksi ja tarjoa.

Vinkki!
Voit halutessasi maustaa seosta jouluisilla mausteilla, kuten kanelilla, kardemummalla, piparkakkumausteella tai appelsiinista puristetulla mehulla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!