Raikas ananassima

Mitä ananaksesta voi tehdä – no vaikkapa ihanaa simaa! Annin raikas ananassima sisältää sekä ananasmurskaa että tuoretta ananasta. Koristele lasit ananaspaloilla.

2 litraa valmista simaa

1 vrk + n. 6 vrk

Arviot (12 kpl)

Ainekset

2 litraa vettä

1 prk ananasmurskaa

200 g tuoretta ananasta paloina

125 g Dansukker Taloussokeria

125 g Dansukker Fariinisokeria

1 puolikkaan sitruunan mehu

1 nokare hiivaa (herneen kokoinen pala)

Ohjeet

Mittaa sokerit, ananasmurska, tuore ananas paloina ja litra vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu isoon kulhoon. Kaada päälle sokeri-ananasliemi ja kaada toinen litra vettä kylmänä sekaan.

Kun seos on kädenlämpöistä, lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.

Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.

Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki!
Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! Korkkeja kannattaa ilmata, ettei pullot räjähdä tai pullistu.

Resepti ja kuva: Annin Uunissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.