Ainekset
1 kg tuoreita mansikoita
1 (luomu)sitruunan kuoriraaste ja mehu
3/4 dl hienonnettua basilikaa
1 pkt (à 250 g) Dansukker Minihillosokeria
Ohjeet
Leikkaa mansikat pieniksi paloiksi.
Pese sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu.
Hienonna basilikanlehdet veitsellä tai saksilla.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi. Keitä sekoitellen noin 5 minuuttia. Hillo on tässä vaiheessa rakenteeltaan juoksevaa, mutta hyytelöityy jäähtyessään. Kuori vaahto pinnalta.
Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.
Säilytä jääkaapissa. Säilyvyys avaamattomana 6 kk.
Vinkki!
Kokeile muitakin yrttejä, kuten minttua.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.