Ainekset
6 teepussia tai 4–6 tl irtoteetä*
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
1 1/2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
n. 600 g jääpaloja
Koristeluun
1 (luomu)sitruuna
1 (luomu)limetti
mansikoita
sitruunamelissaa
Ohjeet
* Voit käyttää suosikkiteelaatuasi, kuten mustaa teetä, vihreää teetä sellaisenaan tai maustettuna, Earl Grey:tä tms.
Kiehauta litra vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä, lisää teepussit ja hauduta noin neljä minuuttia.
Poista teepussit. Lisää ruokokidesokeri ja sekoita kunnes sokeri liukenee. Lisää puristettu sitruuna- ja limettimehu.
Lisää noin 300 g jääpaloja ja anna jäähtyä. Peitä kattila kannella ja pane jääkaappiin vähintään tunniksi.
Pese sitruuna ja limetti kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi ja pane isoon tarjoilukannuun. Lisää tee ja loput jääpalat.
Huuhtele ja paloittele tuoreet mansikat. (Voit käyttää myös kotimaisia pakastemansikoita jäisinä). Huuhtele muutama sitruunamelissan oksa ja lisää kannuun juuri ennen tarjoilua.
Tarjoiluvinkki!
Kaada ruokokidesokeria pienelle lautaselle. Pyöräytä sitruuna- tai limettiviipaleella lasin reuna kosteaksi ja kasta sokeriin. Koristele juoma sitruunamelissalla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.