Raparperi-rosmariinisima

Tarjoa hienostunutta, rosmariinilla maustettua raparperisimaa juhannuksena tai kesäjuhlien kilistelyjuomana.

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (53 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg raparperia
4 l vettä
2 oksaa tuoretta rosmariinia
5–6 dl Dansukker Taloussokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa
Pulloihin
Dansukker Taloussokeria

Ohjeet

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan veden ja huuhdeltujen rosmariininoksien kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 15–20 minuuttia ja siivilöi raparperit pois. Lisää liemeen sokeri ja anna liueta joukkoon sekoitellen.

Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää kädenlämpöiseen simapohjaan. Sekoita ja laita päälle kansi tai folioarkki. Anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Laita puhtaiden pullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja pullota raparperisima. Anna valmistua jääkaapissa noin viikon verran.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.