Raparperi tarte tatin

Raparperi tarte tatin paistetaan voitaikinan sisässä paistinpannussa uunissa ja tarjoillaan lämpimänä.

noin 8 annosta

45 minuuttia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

20 g voita tai margariinia
400 g raparperipaloja
1 tl kanelia
3/4 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
400 g voitaikinaa tai lehtitaikinaa levynä

Lisäksi
2 dl vispikermaa
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Ohjeet

Kuumenna voi tai margariini halkaisijaltaan 24–26 cm:n paistinpannussa, joka kestää uunin lämpöä. Laita raparperipalat, kaneli ja ruokokidesokeri pannulle ja hämmennä muutaman minuutin ajan, kunnes raparpereista alkaa irrota nestettä. Laske lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit pehmenevät.

Ota pannu liedeltä ja nosta päälle kaulittu voitaikinalevy. Leikkaa ylimääräiset reunat pois ja painele reunataikina pannun sisäpuolelle.

Nosta pannu 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.

Ota pannu uunista ja nosta päälle iso tarjoilulautanen nurinpäin.

Kumoa varovasti tarjoilulautaselle.

Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Tarjoa lämmin raparperi tarte tatin kermavaahdon kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!