Ainekset
1 pkt Jalotofu Maustamaton Luomu (270g)
Glaseerauskastike
2 rkl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
4 rkl soijakastiketta
1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 raastettu valkosipulinkynsi
1,5 rkl sitruunamehua
½ tl dijoninsinappia
½ tl maissitärkkelystä
Lisäksi
3–4 rkl öljyä paistamiseen
nippu parsaa
6 kpl retiisiä
2 rkl seesaminsiemeniä (tumma ja/tai vaalea)
½ dl ruohosipulia silputtuna
riisiä
Ohjeet
Avaa tofupaketti. Leikkaa tofu pituussuunnassa sivuttain puoliksi. Kääri tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja painele kuivaksi tai anna kuivua painon alla hetken.
Kaada kaikki glaseerauskastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun odottamaan. Kuutioi tofu.
Keitä riisi tai haluamasi lisuke pakkauksen ohjeen mukaan.
Pese retiisit ja leikkaa siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja täytä kylmällä vedellä. Siirrä kulho jääkaappiin odottamaan tarjoilua, niin retiisit ovat rouskuvan rapeita tarjoiluvaiheessa.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää kuutioidut tofupalat ruskistumaan. Paista 3–5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tofu saa hieman pintaa ja viimeinen kosteus katoaa. Vähennä lämpötila puoleen lisää pannulle öljy. Anna tofujen paistua 5–7 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
Ota paistinpannu pois kuumalta levyltä ja kaada puolet glaseerauskastikkeesta (säästä loput annoksen viimeistelyyn) tofujen päälle ja kiehauta nopeasti samalla sekoittaen (varo polttamasta pohjaan). Koristele seesaminsiemenillä ja silputulla ruohosipulilla.
Huuhtele parsa ja leikkaa pari senttimetriä tyvestä pois. Laita parsat suolalla maustettuun kiehuvaan veteen, niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Parhaimpaan tulokseen pääset käyttämällä parsakattilaa tai keittämällä parsat sidottuina kimppuina nuput ylöspäin. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia – kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kokoa haluamasi annos riisistä, parsoista, retiiseistä ja glaseeratusta tofusta. Viimeistele annos kaatamalla glaseerauskastiketta tofun ja riisin päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.