Ainekset
1–1 ½ kg porsaankylkeä
Marinadi
½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
½ dl öljyä
1 ½–2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1–2 rkl tuoreita rosmariininlehtiä silputtuna TAI
2 tl kuivattua rosmariinia
2 valkosipulin kynttä murskattuna
BBQ-kastike
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 iso sipuli kuorittuna ja pilkottuna
1 valkosipuli ”solo” kuorittuna ja pilkottuna
½ dl soijakastiketta
400 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
2 rkl sinappia
1 rkl punaista chilirouhetta
2 tl paprikajauhetta
1 ½ tl (savu)suolaa
1 kanelitanko
½ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl cayennenpippuria
Ohjeet
Sekoita marinadi ja valuta se porsaankyljen päälle. Siirrä peitetty astia jääkaappiin. Anna maustua parista tunnista seuraavaan päivään. Kääntele kylkipalaa muutamia kertoja maustumisen aikana.
Ota liha huoneenlämpöön tunniksi ennen kypsentämistä. Paista uunissa 175 asteessa 60–90 minuuttia. Kypsennysaika riippuu kylkipalan paksuudesta. Voit peittää paistovuoan alumiinifoliolla.
Mittaa BBQ-kastikkeen aineet kattilaan. Pane kansi päälle ja keitä hiljaa poristen 30–40 minuuttia. Poista kanelitanko ja pikasekoita kastike sileäksi. Jäähdytä vartti ja purkita. Säilytä kastike jääkaapissa.
Grillaa esikypsennetty kylkipala kokonaisena tai paloiteltuna ja sivele BBQ-kastiketta pintaan grillauksen aikana.
Vinkki!
Marinadi ja BBQ-kastike sopivat hyvin myös porsaankyljysten sekä -kaslerin maustamiseen.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.