Ainekset
2 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 ½ dl neljän viljan hiutaleita tai muita puurohiutaleita
2 ½ dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
175 g margariinia tai voita
1 kananmuna
10 kaakao-vaniljatäytekeksiä
2 (à 56 g) maitosuklaa-mantelikrokanttipatukkaa (Daim)
Pinnalle
Dansukker Tomusokeria
Ohjeet
Mittaa sokerit, hiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola sekoituskulhoon. Sekoita huoneenlämpöinen, pehmeä rasva ja kananmuna joukkoon.
Rouhi keksit ja suklaapatukat ja pyöräytä rouhe taikinaan. Kumoa taikina jauhoripotetulle työpöydälle, jaa kahteen osaan ja pyöräytä taikinapalat pötköiksi.
Paloittele pötköt, taputtele palat pyöreiksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille, 9 kpl isoja per pelti.
Paista uunissa 200 asteessa 10–12 minuuttia.
Jäähdytä hyvin. Siivilöi tomusokeria pinnalle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.