Ainekset
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa
100 g voita tai margariinia
4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
Täyte-ehdotuksia
3 dl suikaloitua purjoa
100 g suikaloitua salamia
tai
1 dl suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g kuutioitua fetajuustoa
1/2 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
tai
100 g kuutioitua palvikinkkua
puolikas punainen paprika kuutioina
1 rkl tuoretta oreganoa
Ohjeet
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
Nypi yhteen jauhot, leivinjauhe, suola, ruokokidesokeri ja margariini, mielellään monitoimikoneella.
Lisää maito ja vaivaa taikinaksi. Sekoita joukkoon jokin täytteistä.
Jaa taikina muffinivuokiin. Sirottele päälle juustoraaste.
Paista pieniä muffineita n. 12 minuuttia ja isoja muffineita n. 18 minuuttia uunin keskiosassa.
Muffinit voidaan tarjoilla lämpiminä tai kylminä keiton, salaatin tai teen kanssa tai retkieväänä. Pakasta muffinit, joita ei syödä heti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.