Sacherkakku

Wieniläisen sacherkakun täytteenä on aprikoosihilloa ja kuorrutuksena tummaa suklaata.

12 annosta

2 tuntia

Arviot (28 kpl)

Ainekset

Aprikoosihilloke
200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja kuutioituna
4 dl vettä
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia

Kakkupohjaan
150 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
1 annos aprikoosihilloketta

Kuorrutus
¾ dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
20 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata

Koristeluun
1 rs syötäviä kukkia
tai
50 g tummaa suklaata

Tarjoiluun
3 dl kuohukermaa
¼ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Laita aprikoosit ja vesi kattilaan. Keitä kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja rikkoutuvat hiukan. Lisää hillosokeri ja glukoosisiirappi ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Jäähdytä. Halutessasi voit soseuttaa hillokkeen.

Voitele tasapohjainen, ø 23 cm:n vuoka.

Sulata suklaa mikrouunissa tai liedellä miedolla lämmöllä. Erota kananmunien keltuaiset ja valkuaiset, vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa rasva, sokeri, siirappi ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu suklaa ja siivilöidyt, keskenään sekoitut kuivat aineet, sekoita tasaiseksi. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan viimeiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 170 asteessa noin 55 minuuttia. Voit peittää pinnan paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla, jos se tummuu. Kokeile kypsyys ennen uunista poisottoa. Jäähdytä 10 minuuttia ja kumoa kakku.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeksi levyksi. Vuoraa kakun paistovuoka kelmulla. Siirrä kansilevy vuokaan leikkauspinta ylöspäin ja levitä puolet aprikoosihillokkeesta levylle, siirrä keskilevy vuokaan ja levitä lopputäyte. Aseta pohjalevy vuokaan leikkauspinta alaspäin.  Peitä kakku ja anna makujen tasaantua seuraavaan päivään jääkaapissa.
Kumoa kakku leivinpaperin tai ritilän päälle. Poista kelmu. 

Kuumenna kerma ja glukoosisiirappi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja lisää rasva sekä suklaapalat. Sekoita hyvin kunnes kuorrutus on sileää ja kiiltävää, tarvittaessa voit hiukan lämmittää seosta sekoitellen, kunnes suklaapalat ovat täysin sulaneet. Kaada kuorrutus kakun päälle, levitä lastalla ja anna kuorrutuksen valua peittämään reuna. Siisti ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita kakku jääkaappiin kuvulla suojattuna ja anna kuorrutteen kovettua muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Peitä kakun pinta kukkasin tai viimeistele se sulatetusta suklaasta pursotetuin kirjaimin.

Tarjoa sacherkakku Siro erikoishienolla sokerilla maustetun kermavaahdon ja hyvän kahvin kanssa.

Vinkki!
Kostuta kakku reilulla desillä appelsiinitäysmehua tai sokerilla ja konjakilla maustettua kahvijuomaa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!