Salted caramel pie – suolakinuskipiirakka
Testaa heti – tämä suolakinuskipiirakka ei jätä kinuskin ystävää kylmäksi. Pehmeän kermaisessa tuorejuustotäytteessä on sitruunan vivahde ja suolakiteet rapisevat ihanasti pinnalla. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla, niin voit nostaa sen jäähtymisen jälkeen tarjolle myös kakkuna kakkulautasen päälle.
Ainekset
Pohja
200 g suolatikkuja
150 g voita
Täyte
1 1/2 dl Dansukker Luomusokeria
2 rkl perunajauhoja
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
3 munaa
Kinuskikuorrute
2 dl Dansukker Luomufariinisokeria
2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa TAI
sormisuolaa (pinnalle)
Koristelu
suolatikkuja
Ohjeet
Murskaa suolatikut tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä murskan kanssa. Painele seos piirakkavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille.
Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Sekoita joukkoon tuorejuusto, kerma, kuoriraaste ja sitruunamehu vatkaimella sekoittaen. Lisää lopuksi munat.
Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Laita piirakan päälle ylemmälle tasolle uunipelti suojaksi noin puolivälissä paistoaikaa, niin pinta säilyy vaaleana. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä lieden keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos on paksumpaa (kinuskin lämpötila 110-astetta).
Lisää hieno suola (tai ripottele sormisuolaa jäähtyneen kinuskin pinnalle). Kaada kinuski täytteen päälle ja tasoita nopeasti. Anna jäähtyä.
Tarjoile kylmänä. Ripottele pinnalle sormisuolaa ennen tarjolle asettamista. Koristele suolatikuilla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.