Ainekset
Kirsikkahillo
500 g kirsikoita, kivetön, pakaste
¾ dl vettä
8 cl (0,8 dl) Kirschwasseria (kirsikkaviina)
200 g Dansukker Hillosokeria
Kakkupohja
4 kananmunaa
2 ½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
1 dl vettä
5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria
Täyte ja kuorrutus
3–4 dl kuohu- tai vispikermaa
120 g smetanaa
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
(5 cl (0,5 dl) Kirschwasseria)
Koristeluun
12 kirsikkaa, pakaste tai tuore
75 g tummaa suklaata
Ohjeet
Ota 12 kirsikkaa koristeluun ja laita loput kattilaan. Lisää vesi, Kirschwasser ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia, välillä sekoittaen.
Kaada hillo laakeaan astiaan, peitä kelmulla ja jäähdytä.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka, ø 18–19 cm, korkeus 6 cm.
Vatkaa kananmunat ja fariinisokeri kuohkean vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi vehnäjauho, perunajauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhon ja lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan, paista uunissa noin 35 minuuttia.
Kiehauta kostutusliemi.
Vaahdota kerma, smetana ja fariinisokeri kuohkeaksi. (Mausta Kirschwasserilla).
Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi. Kostuta ja täytä kermalla ja hillolla. Kuorruta kakku ja viimeistele se suklaasta vuolluilla lastuilla ja kirsikoilla. (Leveitä suklaalastuja saat juustohöylällä vuollen.) Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Vinkki!
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos kakun tekee edellisenä päivänä, se kannattaa koristella vasta vähän ennen tarjoilua.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.