Sekahedelmäkeitto

Riisipuuron kanssa syödään perinteisesti sekahedelmäkeittoa, jota kutsutaan myös sekametelisopaksi.

8–10 annosta

PT40M

45 minuuttia

Arviot (25 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 luomuappelsiini
1 l vettä
2 kanelitankoa
1 ps (250 g) kuivattuja sekahedelmiä
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 ½–3 rkl perunajauhoja

Ohjeet

Pese appelsiini ja leikkaa kuorimaveitsellä pari nauhaa keltaisesta kuoriosasta. Halkaise appelsiini ja purista puolikkaista mehut. Pane appelsiinikuorisuikaleet, mehu, vesi, kanelitangot, sekahedelmät, sokeri ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 15–30 minuuttia. Nosta sekahedelmät tarjoilukulhoon reikäkauhalla. Kaada liemi mittaan, lisää vettä sen verran että saat litran lientä ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita perunajauhot pieneen kylmävesitilkkaan ja valuta seos kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedelle, kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla muutamia kertoja. Kaada saostunut liemi hedelmien päälle, ripottele pinnalle sokeria ja peitä kulho kelmulla tai kannella. Jäähdytä. Poista kanelitangot ja appelsiinikuorisuikaleet. Nauti puuron, jogurtin tai kermavaahdon kanssa.

Vinkki!
Kiisseliä tehdessäsi lisää perunajauhon määrä 4–5 ruokalusikalliseen.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.