Ainekset
1–1 ½ l vettä
½ tl suolaa
200 g pastaa
100 g Serranonkinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua
100 g miniluumutomaatteja
200 g chili-paprikajuustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g säilöttyjä latva-artisokansydämiä valutettuna
1 dl vihreitä oliiveja
Kastike
¾ dl oliiviöljyä
¾ dl balsamietikkaa
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
½–1 chilipaprika hienonnettuna
reilusti mustapippuria myllystä
1 rkl Dansukker Fariinisokeria
Ohjeet
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Kääri kinkkuviipaleet rulliksi tai ruusukkeiksi.
Puolita tomaatit ja kuutioi juusto. Sekoita ainekset keskenään ja lisää aurinkokuivatut tomaatit, latva-artisokansydämet ja oliivit.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon. Kääntele salaattia ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Koristele halutessasi kananmunanlohkoilla ja herneenversoilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.