Siirappikinuski-puolukkatorttu

Puolukkatorttu kuorrutetaan herkullisella kinuskilla, joka keitetään tummasta siirapista.

PT55M

1 tunti

Arviot (58 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa
Siirappikinuski
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 kanelitankoa
Pinnalle
puolukoita
Koristeluun
syötäviä kukkia ja mintunlehtiä

Ohjeet

Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø 25–27 cm).

Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto, siirappi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon huolellisesti sekoittaen pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.

Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Mittaa kinuskin ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Poista kanelitangot, jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi ja levitä se jäähtyneen kakun päälle.

Säilytä kakku jääkaapissa, ota huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoamista ja ripottele kohmeiset puolukat kinuskin päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.

Muita reseptejä

Tomusokeri-vesikuorrutus

Tomusokeri-vesikuorrutus

Tee vedestä ja tomusokerista helppo kuorrutus, jota voit hal...

Arvioi resepti

Tiikerikakku

Tiikerikakku

Milloin viimeksi leivoit tiikerikakkua? Perinteinen tiikerik...

Arvioi resepti

Helppo taatelikakku

Helppo taatelikakku

Fariinisokeri antaa mehevän maun tälle joulun helpoimmalle t...

Arvioi resepti

Schwarzwaldin kakku

Schwarzwaldin kakku

Schwarzwaldin kakku on herkullisen suklainen kirsikkakakku, ...

Arvioi resepti

Haarukkaleivät

Haarukkaleivät

Helpot haarukkaleivät valmistuvat nopeasti. Ota lapset mukaa...

Arvioi resepti

Kova ja kestävä piparikuorrutus (pikeeri)

Kova ja kestävä piparikuorrutus (pikeeri)

Kovempi ja kestävämpi kuorrutus piparkakuille saadaan, kun t...

Arvioi resepti

Hanna-tädin kakut

Hanna-tädin kakut

Perinteiset, perunajauhoa sisältävät Hanna-tädin pikkuleivät...

Arvioi resepti

Puolukka-kinuskijuustokakku

Puolukka-kinuskijuustokakku

Joulun herkullisimmassa juustokakussa eli puolukka-kinuskiju...

Arvioi resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.