Ainekset
200 g voita tai margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 20–22 %)
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
maustemitallinen suolaa
Siirappikinuski
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
2 kanelitankoa
Pinnalle
puolukoita
Koristeluun
syötäviä kukkia ja mintunlehtiä
Ohjeet
Voitele ja leivitä tasapohjainen kakkuvuoka (ø 25–27 cm).
Valmista taikina huoneenlämpöisistä aineksista. Vatkaa rasva, tuorejuusto, siirappi ja ruokokidesokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos vaahtoon huolellisesti sekoittaen pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta.
Paista 180-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Kokeile kypsyys keskikohdasta cocktailtikulla ennen uunista ottamista. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku tarjoiluvadille.
Mittaa kinuskin ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna poreilla miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, sekoita silloin tällöin. Poista kanelitangot, jäähdytä kinuski huoneenlämpöiseksi ja levitä se jäähtyneen kakun päälle.
Säilytä kakku jääkaapissa, ota huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoamista ja ripottele kohmeiset puolukat kinuskin päälle. Koristele halutessasi syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.