Ainekset
100 g voita tai margariinia
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 kananmuna
noin 8 dl vehnäjauhoja
Kinuskikastike
1 ½ dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
4 rkl Dansukker Tummaa siirappia
25 g voita tai margariinia
Lisäksi
2 dl saksanpähkinöitä
2 tl kanelia
Voiteluun
1 kananmuna
Ohjeet
1. Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Liota kulhossa tai yleiskoneessa hiiva haaleaan veteen. Lisää mausteet ja anna seoksen hetken aikaa seistä. Lisää joukkoon haalea rasvamaitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
2. Keitä kinuskikastike. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää rasva joukkoon ja jäähdytä kastiketta hieman.
3. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pohjalle kinuskikastike ja ripottele päälle pannulla kevyesti paahdetut ja murskatut saksanpähkinät sekä kaneli. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12−14 osaan.
4. Nosta pullat leivinpaperilla vuorattuihin annosvuokiin tai silikoniselle muffinipellille leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Voitele pullien pinnat kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.