Sima-Ellun syyssima

Sima maistuu ympäri vuoden! Syksyinen sima saa makua ja väriä karpaloista.

n. 4,5 l

PT1H

1 vrk + n. 7 vrk

Arviot (13 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunan mehu
8 dl karpaloita tai 5 dl karpalomehua
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
sokeria ja rusinoita

Ohjeet

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerit kattilaan. Sekoita ja anna sokerin liueta. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu ja karpalot tai karpalomehu. Kiehauta vielä kerran ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä astiassa kelmun alla huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi. Siivilöi karpalot pois ennen pullotusta, jos käytit kokonaisia karpaloita.

3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sulje pullo.

4. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

5. Säilytä valmis sima viileässä ja nauti viikon kuluessa.

Vinkki!
Jos haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan Fariinisokeria (500 g).

Kuva: Andres Teiss

Viiden Tähden Sima-Suomi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.