Sima & tonic

Trendikäs sima & tonic syntyy helposti katajanmarjalla maustetusta simasiirapista. Nopeasti valmistuva simasiirappi on erinomainen pohja alkoholittomiin mocktaileihin vappu- ja muissa juhlissa.

4:lle

PT10M

5 minuuttia

Arviot (9 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 dl katajanmarjalla maustettua simasiirappia
jäitä
6 dl tonic-vettä
koristeeksi pieni katajanoksa tai -marjoja

Ohjeet

Täytä lasit puolilleen jäillä, lisää siirappi ja kaada päälle tonic-vesi. Sekoita ja koristele juomat.

Katajanmarjalla maustettu simasiirappi
1 luomusitruuna
4 dl vettä
3 dl Dansukker Luomufariinisokeria tai Fariinisokeria
1 rkl katajanmarjoja murskattuna

Pese sitruuna huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.

Kuumenna vesi, sokeri, katajanmarjat, sitruunamehu ja keltainen kuoriosa kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia ilman kantta.

Anna siirapin jäähtyä. Siivilöi siirappi ja kaada se puhtaaseen lasipurkkiin tai pulloon.

Säilytä simasiirappi jääkaapissa. Siirappi säilyy hyvänä muutaman viikon.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.