Ainekset
Marinoidut rusinat
1 1/2 dl rusinoita
1 1/2 dl kotisimaa
Pohja
180 g digestivekeksejä
75 g voita
Täyte
1 1/2 dl marinoituja rusinoita
4 1/2 (à 2 g) liivatelehteä
5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua
Kiille
3 (à 2 g) liivatelehteä
4 dl kotisimaa
15 kpl rusinoita
Ohjeet
LEIPOMISTA EDELTÄVÄNÄ PÄIVÄNÄ
Laita täytteeseen tulevat rusinat marinoitumaan siman joukkoon yön yli. Voit lisätä joukkoon myös kiilteeseen tulevat rusinat.
POHJA
Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin.
Hienonna digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle.
TÄYTE
Valuta rusinat. Marinoimisessa käyttämäsi siman voi hyödyntää kiilteessä.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Yhdistä tuorejuusto ja fariinisokeri.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.
Sekoita liivatemehu tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.
Erota kiilteeseen tarkoitetut rusinat ja sekoita loput täytevaahdon joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 90 minuuttia ennen kiilteen lisäämistä.
KIILLE
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna noin puoli desilitraa simasta kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet.
Yhdistä liivatesima lopun siman kanssa. Kiillettä voi jäähdytellä jonkin aikaa välillä sekoitellen, jolloin sen rakenne muuttuu hieman paksummaksi. Poista pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto.
Kaada kiille täytteen päälle. Tiputa joukkoon rusinoita. Anna hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia.
Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.