Ainekset
Keksipohja
130 g piparkakkuja
1 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
40 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
250 g pehmeärakenteista sinihomejuustoa (esim. Saint Agur tai vastaava)
1 prk (250 g) ricottaa (tai raejuustoa)
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl makeaa jälkiruokaviiniä tai omenamehua
Koristeluun
1 dl pakastekarpaloita
2 timjamin vartta
Ohjeet
Keksipohja:
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 22 cm). Rouhi keksit monitoimikoneessa tai pyöräytä ne kaulimella muruksi. Sekoita muscovado ja sulatettu rasva joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Suojaa vuoan laita sisäpuolelta leivinpaperikaitaleella.
Täyte:
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna jälkiruokaviini tai omenamehu kiehuvaksi ja liuota hyvin valutetut ja puserretut liivatelehdet kuumaan nesteeseen.
Vaahdota kerma. Poista sinihomejuuston ohut pintakerros ja laita juusto, ricotta ja sokerit toiseen kulhoon ja vatkaa sileäksi. Lisää kermavaahto ja haalea liivateliemi joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tee pinta pehmeän aaltoilevaksi. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen: jäädytä 6 tunnista seuraavaan päivään.
Irrota torttu vuoasta, poista reunasuojus ja leivinpaperi. Siirrä jäädyketorttu tarjoiluvadille. Koristele jäisillä karpaloilla ja timjaminlehdillä. Jäädyketorttu on parhaimmillaan 30–60 minuutin kuluttua pakastimesta ottamisesta.
Jäädytetty sinihomejuustotorttu on hieman erilainen makea tarjottava, jossa sinihomejuusto maistuu uudella tavalla. Täyteläisestä tortusta riittää jaettavaa suuremmallekin joukolle esimerkiksi pikkujouluissa. Nauti pieni pala vaikkapa piparkakkujen ja tuoreiden taatelien kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.