Ainekset
Keksipohja
130 g piparkakkuja
1 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
40 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte
2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
250 g pehmeärakenteista sinihomejuustoa (esim. Saint Agur tai vastaava)
1 prk (250 g) ricottaa (tai raejuustoa)
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl makeaa jälkiruokaviiniä tai omenamehua
Koristeluun
1 dl pakastekarpaloita
2 timjamin vartta
Ohjeet
Keksipohja:
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 22 cm). Rouhi keksit monitoimikoneessa tai pyöräytä ne kaulimella muruksi. Sekoita muscovado ja sulatettu rasva joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Suojaa vuoan laita sisäpuolelta leivinpaperikaitaleella.
Täyte:
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna jälkiruokaviini tai omenamehu kiehuvaksi ja liuota hyvin valutetut ja puserretut liivatelehdet kuumaan nesteeseen.
Vaahdota kerma. Poista sinihomejuuston ohut pintakerros ja laita juusto, ricotta ja sokerit toiseen kulhoon ja vatkaa sileäksi. Lisää kermavaahto ja haalea liivateliemi joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tee pinta pehmeän aaltoilevaksi. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen: jäädytä 6 tunnista seuraavaan päivään.
Irrota torttu vuoasta, poista reunasuojus ja leivinpaperi. Siirrä jäädyketorttu tarjoiluvadille. Koristele jäisillä karpaloilla ja timjaminlehdillä. Jäädyketorttu on parhaimmillaan 30–60 minuutin kuluttua pakastimesta ottamisesta.
Jäädytetty sinihomejuustotorttu on hieman erilainen makea tarjottava, jossa sinihomejuusto maistuu uudella tavalla. Täyteläisestä tortusta riittää jaettavaa suuremmallekin joukolle esimerkiksi pikkujouluissa. Nauti pieni pala vaikkapa piparkakkujen ja tuoreiden taatelien kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.