Ainekset
0,25 dl vettä
1 kg mansikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
4–5 oksaa basilikaa
500 g suomalaista Dansukker Hillosokeria
1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
0,25 tl suolaa
Ohjeet
1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut paloitellut mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä basilikan oksat. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
2. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla.
3. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja suola, anna kiehua vielä pari minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Poista basilikan oksat. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana.
4. Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.
Katso resepti: Manteliset marjamuffinit
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.