Ainekset
4 kananmunan keltuaista
1 dl Dansukker Taloussokeria
1 dl Dansukker Hillosokeria
1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
100 g voita
1 l mustikoita
½ dl vettä
250 g (3 dl) Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
1. Mittaa sokerit, keltuaiset, sitruunan kuoriraaste ja mehu mieluiten teräksiseen, pyöreäpohjaiseen kulhoon. Aseta kulho poreilevan vesihaudekattilan päälle. Sekoita voimakkaasti kymmenisen minuuttia, kunnes seos sakenee. Ota liedeltä ja lisää joukkoon kuutioitu, kylmä voi koko ajan hyvin sekoittaen.
2. Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna ja lisää hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mustikkaseos sitruunatahnaan ja vatkaa kylmässä vesihauteessa. Kaada jäähtynyt tahna puhtaisiin tölkkeihin. Säilytä kylmässä. Käytä leivonnaisiin tai tarjoa aamulla teepöydässä paahtoleivän päällä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.