Sitruunakakku valkosuklaakuorrutuksella

Raikas sitruuna maistuu sekä kakussa että herkullisessa valkosuklaakuorrutuksessa.

noin 35 palaa

1 ½ tuntia

Arviot (10 kpl)

Ainekset

240 g huoneenlämpöistä voita
3 dl Dansukker Vaaleaa siirappia
4 kananmunaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori
3/4 dl kermaa
3 rkl unikonsiemeniä

Valkosuklaakuorrutus
240 g valkosuklaata
1 dl kermaa
1 luomusitruunan mehu ja raastettu kuori

Koristeluun
pistaasipähkinöitä

Ohjeet

Vaahdota voi ja siirappi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Kääntele seos taikinaan. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, kerma ja unikonsiemenet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan (koko 23x30 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Jäähdytä kakku ritilällä leivinliinalla peitettynä.

Rouhi valkosuklaa. Kuumenna kattilassa kerma, sitruunamehu ja kuoriraaste. Lisää valkosuklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ennen kuin siirrät sen jääkaappiin 20 minuutiksi.

Levitä kuorrutus täysin jäähtyneen kakun päälle. Koristele pistaasipähkinärouheella. Leikkaa paloiksi (4x4 cm).

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Paras sitruunapiirakka marengilla

Sitrushedelmien aika

Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Mausteinen Muscovadokahvi

Kuumaa juomaa

Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.