Ainekset
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl sitruunamehua (n. 5 keskikokoista sitruunaa)
Ohjeet
1. Lisää sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötilaa. Anna kiehua hiljakseen, kunnes sokeri on liuennut sitruunamehuun.
2. Siivilöi siirappi ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.
3. Sitruunasiirappi säilyy parhaiten ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa ja on parhaimmillaan enintään 2 viikkoa valmistuksesta. Ravista pulloa ennen käyttöä.
Huom!
Ota talteen sitruunankuori vaikkapa raasteena, jos haluat käyttää sitä leivonnaisissa.
Käyttövinkkejä
- cocktaileihin ja mocktaileihin sokerisiirapin sijaan
- lemonaden valmistukseen
- lämpimien ja kylmien teejuomien maustaja
- hedelmäsalaatin maustaja
- jäätelön ja jälkiruokien kastikkeeksi
Katso resepti: Lemon Drop (mocktail)
Katso resepti: Manteli-sitruunasiirappikakku
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.