Ainekset
2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl sitruunamehua (n. 5 keskikokoista sitruunaa)
Ohjeet
1. Lisää sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötilaa. Anna kiehua hiljakseen, kunnes sokeri on liuennut sitruunamehuun.
2. Siivilöi siirappi ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.
3. Sitruunasiirappi säilyy parhaiten ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa ja on parhaimmillaan enintään 2 viikkoa valmistuksesta. Ravista pulloa ennen käyttöä.
Huom!
Ota talteen sitruunankuori vaikkapa raasteena, jos haluat käyttää sitä leivonnaisissa.
Käyttövinkkejä
- cocktaileihin ja mocktaileihin sokerisiirapin sijaan
- lemonaden valmistukseen
- lämpimien ja kylmien teejuomien maustaja
- hedelmäsalaatin maustaja
- jäätelön ja jälkiruokien kastikkeeksi
Katso resepti: Lemon Drop (mocktail)
Katso resepti: Manteli-sitruunasiirappikakku
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.