Skonssit

Skonssit (sconesit) eli englantilaiset teeleivät tarjotaan aina vastapaistettuina.

12 kpl

30 minuuttia

Arviot (17 kpl)

Ainekset

3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelirouhetta
½ dl Dansukker Ruokokidesokeria
2 tl leivinjauhetta
70 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
1 ½ dl kylmää maitoa
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
2–3 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
Tarjoiluun
noin 200 g smetanaa, ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
(3 rkl Dansukker Taloussokeria)
300–400 g raparperihilloa Yorkshiren tapaan

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita huoneenlämpöinen rasva joukkoon. Lisää kylmä maito ja pyöräytä aineet taikinaksi.

Ripottele jauhoja työpöydälle, kumoa taikina ja taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta muotilla (noin ø 4 cm) kakkuja ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Voitele rikkivispatulla kananmunalla ja ripottele ruokokidesokeria pinnalle. Paista uunissa noin 17 minuuttia.

Tarjoa lämpimät skonssit (sokerilla makeutetun ja) vaahdoksi vatkatun smetanan tai ranskankerman tai kevyemmin turkkilaisen jogurtin ja itse tehdyn hillon kera.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!