Ainekset
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl Dansukker Taloussokeria
200 g voita tai margariinia
40 kuorittua mantelia
mustaa ja/tai punaista elintarvikeväriä
Ohjeet
Sekoita jauhoista, sokerista ja margariinista taikina, joka saa levätä 30 minuuttia jääkaapissa.
Kalttaa ja kuori mantelit. Ota taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Jaa kumpikin osa 20 palaan ja muotoile palat sormiksi. Paina manteli jokaiseen ”sormeen”.
Paista uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Maalaa elintarvikevärillä sormien päät verenpunaisiksi ja mantelit mustiksi tai punaisiksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.