Ainekset
Vuoan voiteluun
margariinia tai voita
korppujauhoja
Taikinaan
200 g margariinia tai voita
2 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
3 kananmunaa
2 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Kostutus
½ dl vadelmalikööriä
1 dl vettä
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Täyte
1–2 liivatelehteä
250 g tummaa suklaata
1 rs (250 g) mascarponea
2 ½ dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria tai Fariinisokeria
¼ dl vadelmalikööriä
300 g jäisiä suomalaisia vadelmia
Kuorrutus
100 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
100 g jäisiä suomalaisia vadelmia tai tuoreita vadelmia
50 g tummaa suklaata koristeisiin
Ohjeet
Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 20 cm, kakkuvuoka.
Valmista kakkupohja huoneenlämpöisistä aineista. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe. Lisää siivilöity jauhoseos vaahtoon maidon tai kerman kanssa vuorotellen, sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe lastalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa 50–55 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ennen kumoamista. Anna kakkupohjan jäähtyä läpikotaisin ennen kakun täyttämistä.
Sekoita kostutusliemi.
Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Levyt ovat ohuita, käsittele niitä varoen. Pyöreä kakkujen siirtämiseen käytettävä lasta tai irtopohjavuoan pohjalevy helpottaa kakkulevyjen siirtämistä vuokaan. Taittele leivinpaperista korotusrengas kakkuvuoan sisälaitaa kiertämään ja vuoraa vuoka kelmulla. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se.
Tee seuraavaksi täyte. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrouunissa tai liedellä. Vatkaa mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Sulata hyvin valutetut ja käsin puserretut liivatelehdet kiehuvan kuumaan likööritilkkaan, valuta seos ja sulanut suklaa kermavaahtoon koko ajan sekoittaen. Annostele kolmasosa täytteestä ja vadelmista kakkulevyn päälle. Jatka seuraavien kakkulevyjen ja täytekerrosten kanssa samoin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista leivinpaperista tehty korotusrengas ja kelmu. Vatkaa mascarpone, kerma ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi ja levitä vaahto kakun pinnalle. Koristele vadelmilla ja suklaasta pursotetuilla koristeilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.