Ainekset
50 g tummaa suklaata
1 dl kaakaojauhetta
1 dl kuohukermaa
1 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Koristeluun
sormisuolaa, chilihiutaleita tai (valko)suklaata
Tarjoiluun
2 dl maitoa / suklaalusikka
Kaakaon koristeluun
vaahtokarkkeja, suklaata ja/tai Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
3/4 dl kermavaahtoa
Ohjeet
1. Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa. Sekoita kulhossa kaakaojauhe, kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Pane jääkaappiin jähmettymään.
2. Jaa suklaamassa tasaiseksi kerrokseksi kymmeneen ruokalusikkaan. Koristele halutessasi esim. sormisuolalla, chilihiutaleilla tai (valko)suklaalla. Säilytä kylmässä.
Ota huoneenlämpöön 5–10 minuuttia ennen kaakaon valmistusta.
3. Kuumenna mukissa 2 dl maitoa ja sekoita suklaalusikalla.
4. Koristele makusi mukaan. Tarjoa heti.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.