Ainekset
200 g huoneenlämpöistä voita
1 dl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Hillo
200 g perattuja marjoja (esim. mustikoita, vadelmia tai mansikoita)
1–2 rkl vettä
100 g Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
1. Keitä ensin hillo, jotta se ehtii jähmettyä. Mittaa vesi kattilaan. Lisää marjat ja kuumenna. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Hämmennä välillä, lusikoi mahdollinen vaahto pinnalta pois. Anna hillon jäähtyä 20–30 minuuttia, sekoita välillä. Purkita puhtaaseen, kuumennettuun purkkiin.
2. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
3. Vaahdota voi ja sokerit. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se 20 palaan (25 g/pala). Pyöritä palloiksi ja pane pallot pieniin muffinivuokiin. Paina keskelle kolo jauhotetulla sormella. Täytä kolo hillolla joko lusikalla tai pursottamalla.
5. Paista uunin alatasolla 14–16 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kauniin värisiä. Ota uunista ja jätä jäähtymään.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!