Ainekset
Hillo
500 g tuoreita punaisia marjoja
(mansikoita, vadelmia ja herukoita)
125 g Dansukker Minihillosokeria
tilkka vettä
Torttulevyt
8 kananmunaa
3 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 luomusitruunan raastettu kuori
Lisäksi
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
leivinpaperille ripoteltavaksi
Täyte
2 dl vispikermaa
1 dl paksua turkkilaista jugurttia
0,5 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
0,5 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
(1 tl kuivattuja laventelin kukkia)
Koristeluun
0,5 l tuoreita marjoja
(mansikoita, vadelmia ja herukoita)
nonparelleja ja/tai pieniä marenkeja
Ohjeet
Puhdista marjat ja paloittele isoimmat suoraan kattilaan. Lisää tilkka vettä ja minihillosokeri. Kuumenna kiehuvaksi hyvin sekoittaen. Keitä hiljaa poreillen 5 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta ja jäähdytä hillo jääkaapissa ennen käyttöä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kulhossa vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Lisää loppuvaiheessa sitruunankuoriraaste.
Kaada taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja tasoita pinnat kevyesti lastalla tai nuolijalla. Paista kääretorttupohjat vuorotellen 180-asteisen uunin keskitasolla noin 10–12 minuuttia.
Ripottele kahdelle puhtaalle leivinpaperille erikoishienoa sokeria ja kumoa kypsät torttupohjat sokerin päälle. Poista pohjapaperit. Jäähdytä torttupohja ennen täyttämistä. Levitä päälle hillo. Kääri torttu napakalle rullalle aloittaen sen leveästä reunasta. Tasoita päädyt. Leikkaa tortusta noin 4 cm paksuja viipaleita.
Valmista täyte. Vaahdota vispikerma. Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon sokerit ja sitruunamehu sekä kuoriraaste (ja laventelinkukat jos on). Kääntele joukkoon kermavaahto. Lusikoi täyte pursotinpussiin, johon olet valinnut kauniin tyllaterän. Kokoa kääretorttuviipaleista keko ja pursota väleihin jogurtti-kermavaahtoa. Koristele runsaasti kesämarjoilla ja nonparelleilla tai pienillä marengeilla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.