Suvin mansikkahillo

Suvi Teräsniska otti vastaan hillohaasteen. Hän teki ensimmäistä kertaa elämässään mansikkahilloa – ja se oli muuten yllättävän helppoa.

noin 5 dl

PT10M

15 minuuttia + jäähdytys

Arviot (26 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 litra mansikoita
½ dl vettä
3 dl Dansukker Hillosokeria
valitsemasi mauste, esim. jokin seuraavista:
• 2 rosmariininoksaa
• 1 tähtianis
• 1 tl raastettua sitruunankuorta
• ½–1 tl Dansukker Vaniljasokeria
 

Ohjeet

1. Perkaa (ja paloittele isokokoiset) mansikat.

2. Mittaa vesi kattilaan ja lisää mansikat ja valitsemasi mauste. (Huom! Vaniljasokeri lisätään vasta keittämisen lopuksi.) Kuumenna. Kun vesi alkaa höyrytä, sekoita hillosokeri joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto pois hillon pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

3. Ota kattila liedeltä ja mausta hillo halutessasi Vaniljasokerilla. Anna hillon jäähtyä 15–30 minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana. Poista isot mausteet (rosmariini/tähtianis).

4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin (ks. alla) ja sulje huolellisesti. Anna hillon jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vinkki! Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillo mieluiten viileässä/jääkaapissa.
 
Helppo tapa valmistella purkit säilöntäkuntoon:
Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa mahdollisimman kuumalla ohjelmalla. Ota purkit koneesta ja purkita hillo.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.