Ainekset
2 dl syreenin kukkia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Ohjeet
1. Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
2. Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
3. Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
4. Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
5. Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.
Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Vinkki!
Kuivata kukat kokonaan ennen sokerin tekemistä pari päivää ennen sokerin tekoa jättämällä ne pestynä paperin päälle.
Resepti ja kuva: Annin Uunissa
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.