Taateli-vaniljakierteet

Leivo taateli-vaniljakierteet adventtina! Näissä herkullisissa joulupullissa on ihanan mehevä taateli-siirappitäyte. Sitruunankuoriraaste on piste iin päälle!

24 kpl

PT1H

2 tuntia

Arviot (43 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl hienonnettua kardemummaa
15–16 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
huoneenlämpöisenä
Täyte
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 1/2 dl vettä
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
5 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl sitruunasta puristettua mehua
1–2 luomusitruunan kuoriraaste

Ohjeet

Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää suola, siirappi ja kardemumma. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Pilko taatelit kattilaan. Lisää siirappi ja vesi. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes taateliseos näyttää kiisselimäiseltä. Kaada seos laakeaan astiaan ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri ja pehmeä rasva hyvin sekoittaen joukkoon.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 50 x 35 cm). Levitä täyte puolelle taikinalevylle pystysuunnassa. Taita täytteetön puoli täytteen päälle. Leikkaa levystä 12 nauhaa terävällä veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kiepauta nauhat kierteelle, pyöräytä pulliksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Peitä ja kohota.

Voitele kohonneet pullat rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa 12–14 minuuttia, paistoaika riippuu pullien koosta.

Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu, siirrä kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet pullat.

Ripottele sitruunankuoriraastetta kuorrutteen päälle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.