Ainekset
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 rkl hienonnettua kardemummaa
15–16 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
huoneenlämpöisenä
Täyte
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
1 1/2 dl vettä
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
Voiteluun
1 kananmuna
Pinnalle
5 dl Dansukker Tomusokeria
1/2 dl sitruunasta puristettua mehua
1–2 luomusitruunan kuoriraaste
Ohjeet
Tee pullataikina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Liuota hiiva 37-asteiseen maitoon, lisää suola, siirappi ja kardemumma. Lisää 2/3 jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon reunasta irtoava taikina. Peitä ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Pilko taatelit kattilaan. Lisää siirappi ja vesi. Keitä 3–5 minuuttia, kunnes taateliseos näyttää kiisselimäiseltä. Kaada seos laakeaan astiaan ja jäähdytä. Lisää vaniljasokeri ja pehmeä rasva hyvin sekoittaen joukkoon.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 50 x 35 cm). Levitä täyte puolelle taikinalevylle pystysuunnassa. Taita täytteetön puoli täytteen päälle. Leikkaa levystä 12 nauhaa terävällä veitsellä tai pizzaleikkurilla. Kiepauta nauhat kierteelle, pyöräytä pulliksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Peitä ja kohota.
Voitele kohonneet pullat rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa 12–14 minuuttia, paistoaika riippuu pullien koosta.
Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu, siirrä kuorrute pursotinpussiin ja koristele jäähtyneet pullat.
Ripottele sitruunankuoriraastetta kuorrutteen päälle.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.