Ainekset
5 tähtianista
1 dl kiehuvan kuumaa vettä
4 dl piimää
50 g hiivaa
3 tl suolaa
1 ½ dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
1 rkl pomeranssinkuorta
1 dl öljyä
2 dl kultarusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä
n. 9 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl ruisjauhoja
Pinnalle
½ dl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl vettä
tähtianiksia
Ohjeet
Anna tähtianisten liota kuumassa vedessä yön yli tai muutama tunti.
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon anisten liotusvesi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Anna taikinan kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa, kuten mikroaaltouunissa tai lämmittämättömässä uunissa.
Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja leivo taikinasta kaksi pyöreää tai pitkänomaista leipää. Voit myös leipoa taikinan tangoiksi, jotka kieputellaan toistensa ympäri palmikkomaiseksi letiksi. Kierrä letti kiepille pyöreäksi leiväksi ja anna kohota taas puolisen tuntia liinalla peitettynä.
Pistele leivät haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia. Voitele leivät siirappivedellä ja aseta tähtianiksia koristeeksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!