Ainekset
2 luomusitruunaa
2–3 tähtianista
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria tai Luomufariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria tai Luomusokeria
1/5 tl tuorehiivaa (pieni herneen kokoinen pala)
Pullotukseen
rusinoita
Dansukker Taloussokeria tai Luomusokeria
Ohjeet
Pese sitruunat huolellisesti. Kuori talteen keltainen kuoriosa ja purista mehu.
Kiehauta 2 l vettä, sitruunan keltainen kuoriosa ja tähtianikset isossa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää sitruuna- mehu sekä loput vedestä kylmänä, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita joukkoon.
Anna siman käydä huoneenlämmössä kannen alla noin 1 vrk.
Siivilöi sima ja kaada pulloihin, joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje pullot ja siirrä jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima jääkaapissa ja käytä viikon kuluessa.
Huom! Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa. Älä kierrä korkkia liian tiukalle tai ilmaa pulloja välillä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!