Ainekset
5 dl vettä
3 dl ruisrouhetta
1 dl vehnäleseitä
50 g hiivaa
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 rkl suolaa
1/2 dl öljyä
4 dl ruisjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon ruisrouhe, vehnäleseet, suola ja öljy. Anna seistä tunnin ajan.
Murenna hiiva ”puuron” joukkoon ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon siirappi ja ruisjauhot. Lisää taikinaan vehnäjauhot. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja alusta se notkeaksi. Muotoile taikinasta 2 leipää ja laita ne voideltuihin vuokiin (1 1/2 litraa).
Anna kohota tunnin ajan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paista tunti. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.