Ainekset
4 dl vehnäjauhoja
50 g jauhettuja manteleita
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 muna
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
Täyte
200 g laadukasta suklaata (valko- tai maitosuklaata)
50 g voita tai margariinia
Koristelu
5 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
2 rkl vettä tai mehua
(elintarvikeväriä)
Ohjeet
Sekoita taikinan ainekset keskenään. Laita taikina muovipussiin ja anna levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 2–3 mm paksuiseksi levyksi. Ota siitä muotilla pikkuleipiä ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Sulata rasva kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata se pienellä lämmöllä. Anna seoksen jäähtyä noin tunti ja vatkaa sen jälkeen voimakkaasti sähkövatkaimella. Jaa täyte puolelle pikkuleivistä ja nosta täytteettömät pikkuleivät kansiksi. Sekoita koristeluainekset keskenään tasaiseksi seokseksi ja koristele pikkuleivät.
Vinkki!
Voit nauttia pikkuleivät toki myös ”yksinkertaisina”, ilman täytettä.
Lataa malli tästä
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.