Traktorikakku

Lasten maatilakutsuilla pöytään pörrää vihreästä marsipaanista muotoiltu traktorikakku.

noin 10 palaa

3 tuntia

Arviot (25 kpl)

Ainekset

Pohja
2 dl kaakaojauhetta
5 dl maitoa
3 dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
4 kananmunaa
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl Dansukker Vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta

Täyte
400 g maustamatonta Philadelphia Light -juustoa
3 dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
(2 banaania viipaleina)

Koristeluun
n. 300 g vihreää marsipaania
150 g mantelimassaa
1 dl Dansukker Tomusokeria
keltaista ja mustaa elintarvikeväriä
50 g tummaa suklaata

Ohjeet

Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Voitele ja leivitä paperi.

Sekoita kaakaojauhe, maito ja muscovadosokeri kattilassa ja kiehauta. Anna jäähtyä. Vaahdota rasva ja sokeri kevyeksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti taikinaan yhdessä maitoseoksen kanssa. Kaada taikina uunipannulle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kumoa kakkupohja paperin päälle ja anna jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Leikkaa kakkupohjasta traktorin kori ja kaksi pyörää. Halkaise kori ja pyörät ja levitä täytettä niiden toiselle puoliskolle. Pane toinen puolisko täytteen päälle. Päällystä traktorin kori vihreällä marsipaanilla. Leikkaa pois ylimääräinen marsipaani.

Sekoita tomusokeri mantelimassan joukkoon. Erota neljäsosa mantelimassasta ja värjää se keltaisella elintarvikevärillä. Värjää loput mustaksi. Kauli mantelimassa ohueksi levyksi. Levitä musta mantelimassa pyörien pinnalle. Ota keltaisesta mantelimassasta kaksi ympyrää ja pane ne pyörien päälle. Koristele kakku lopuksi yli jääneellä marsipaanilla ja sulatetulla suklaalla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!