Ainekset
Pohja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/4 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Dansukker Taloussokeria
Täyte
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
200 g vaniljakreemiä
n. 2 1/2 dl omatekoista appelsiinihilloa
Kermavaahtoreunus
2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Suklaareunus
45 g tummaa suklaata
Hedelmäkuorrute
350 g valutettuja säilykemandariineja
5 mansikkaa
1/2 dl vettä
1/4 dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
POHJA
Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista tiputtamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin vaahdon pintaan.
Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.
Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään – tämä voi aiheuttaa pinnan repeilyä.
Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa torttupohja päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.
Anna jäähtyä 30–60 minuuttia liinalla peitettynä ennen täyttämistä.
TÄYTE
Notkista pehmeä voi vatkaamalla sitä noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää sitten vaniljakreemi. Jatka vatkaamista pari minuuttia, jotta saat sileän rakenteen.
Levitä pohjan päälle ensin voi-vaniljakreemi ja sen päälle kerros appelsiinihilloa.
KAKUN RULLAAMINEN
Tasaa levyn pidemmät reunat veitsellä leikkaamalla. Jaa levy pituussuunnassa kolmeksi yhtä suureksi suikaleeksi.
Kieritä ensimmäinen suikale rullaksi. Siirrä seuraavan suikaleen päälle ja jatka rullaamista. Nosta kahdesta suikaleesta muodostuva jättirulla pystyyn tarjoilulautaselle. Huom! Jos teet kakulle suklaareunuksen, on suositeltavaa valita kakkulautanen, jossa ei ole korkeaa reunaa.
Lisää kolmas suikale kakun ympärille. Laita kakku jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
REUNAKORISTELU
Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun reunaan tasaiseksi kerrokseksi.
Leikkaa reunakalvosta suikale suklaareunusta varten. Mitoita suikaleen leveys kakun korkeutta vastaavaksi ja pituus mahdollisimman lähelle kakun ympärysmittaa. Voit käyttää reunakalvon tilalla myös paksusta pakastuspussista leikattuja suikaleita. Tarvittaessa suklaareunuksen voi muodostaa useammasta pätkästä. Jos suikale meinaa käpristyä, teippaa se päistä pöytään kiinni.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Tasaisin jälki syntyy pursotuspussia ja tyllaa (koko 1,5 mm) käyttämällä.
Pursota suklaasta aaltomaista kuviota reunakalvon päälle. Anna seistä hetken aikaa pöydällä varmistaaksesi, että kuvio ei lähde valumaan nostettaessa (tässä on eroja suklaamerkkien välillä).
Tartu kalvon päistä kiinni ja nosta pitäen kalvoa koko ajan pingotettuna. Kohdista suikale keskiosastaan kakun reunaa vasten ja paina sitten kummatkin puolet kakun pintaan kiinni. Varmista, että suklaareunus on joka kohdasta kosketuksissa kakun kanssa.
Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta suklaa kovettuu. Irrota sen jälkeen kalvo.
HEDELMÄKUORRUTE
Valuta mandariinilohkot. Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele mandariinilohkoja kakun päälle ulkoreunasta alkaen. Laita keskelle mansikkasiivuja.
Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kiille koristeiden päälle sudin avulla.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Katso resepti: Kinuskikissan appelsiinihillo
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Joulun parhaat kahvikakut
Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!
Leivo maistuvat joululeivät
Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.
Itse tehdyt joulumakeiset
Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!
Ruokalahjaideat
Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.
Herkkuja joulupöytäään
Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?
Joulujuomat
Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.