Uudenvuoden kakku

Uudenvuoden kakun täytteenä on banaania ja nugaata. Koristelu kuvaa vuoden vaihtumista kellotaulun muodossa.

12 palaa

PT1H

1½ tuntia

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g hasselpähkinöitä
3 kananmunaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
voita tai margariinia
vehnäjauhoja
Täyte
2 banaania
1 tl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
100 g raastettua nugaata (Marabou Dubbel Nougat)
Koristeluun
1 Noblesse-suklaamakeinen
11 Toffifee-makeista
10 g valkosuklaata
suklaa- tai lakritsimakeisia
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

Jauha pähkinät hienoksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään pähkinät, vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun irtopohjavuokaan (tilavuus 1,5 litraa). Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa muutama minuutti ennen kumoamista. Anna jäähtyä ritilällä.

Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Hienonna banaanit. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Levitä seos toisen kakkupohjan päälle. Vatkaa kerma, hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon raastettu nugaa. Levitä 1/3 kermaseoksesta banaanitäytteen päälle. Pane toinen kakkupohja kermatäytteen päälle. Levitä loput täytteestä kakun päälle.

Pane suklaa pursotinpussiin ja tee pussiin solmu. Pane pussi kuumalla vedellä täytettyyn kulhoon ja sulata suklaa. Pursota numerot 1–12 Toffifee- ja Noblesse-makeisille.

Vatkaa kerma ja tomusokeri kiinteäksi vaahdoksi. Pursota kermavaahto kakun päälle. Koristele numeroiduilla Toffifee- ja Noblesse-makeisilla. Tee kellonviisarit suklaa- tai lakritsimakeisista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.