Uunijuurekset ja saksanhirven fileetä

Uunijuurekset ja saksanhirven filee on helppo ja nopea sunnuntairuoka.

1 tunti

Arviot (2 kpl)

Ainekset

600 g saksanhirven ulkofileetä
400 g lanttua
300 g palsternakkaa
2 sipulia
3 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl Dansukker Glukoosisiirappia
2 oksaa timjamia tai rosmariinia
1 tl suolaa

Ohjeet

Kuori juurekset. Kuutioi lanttu. Lohko palsternakat ja sipulit. Paloittele porkkanat.

Kumoa juurekset uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy, glukoosisiirappi ja mausteet.

Paista uunijuureksia 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. Tarkista juuresten kypsyys.

Paista fileet voissa pannulla kaksi minuuttia / puoli. Anna vetäytyä hetki ennen ruokailua.

 

Resepti: Aki Wahlman 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.