Vadelma-appelsiinisima

Kauniin punainen vadelma-appelsiinisima juhlistaa kevättä ja kesää. Voit korvata appelsiinit sitruunalla. Sokerien suhteella saat säädettyä siman väriä ja makua.

4 litraa

1 vrk + n. 6 vrk

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 appelsiinia
4 l vettä
300 g vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
300 g Dansukker Taloussokeria
200 g Dansukker Fariinisokeria
herneen kokoinen pala tuorehiivaa

Ohjeet

Pese appelsiinit. Kuori appelsiinien oranssi pintaosa kuorimaveitsellä. Purista mehu.

Mittaa kattilaan puolet vedestä, appelsiininkuoret, mehu ja vadelmat (pakastevadelmat jäisinä).

Kumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.

Siivilöi vedestä vadelmat ja appelsiininkuoret. Lisää joukkoon sokerit ja sekoittele, kunnes sokeri on liuennut.

Lisää loput vedestä kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti.

Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria.

Kuori vaahto siman pinnalta ja kaada sima pulloihin.

Siirrä pullot jääkaappiin. Sima on valmista 5–7 päivän kuluessa pullotuksesta. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine ainakin alkuvaiheessa kerran tai pari päivässä avaamalla korkki. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.