Ainekset
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
125 g jääkaappikylmää voita kuutioina
½ kananmunaa (28 g)
Täyte
3 liivatelehteä
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin kuoriraaste
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 dl appelsiinista puristettua mehua
Viimeistelyyn
350 g tuoreita vadelmia
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria
Ohjeet
Valmista taikina. Taikina riittää suorakaiteen malliseen 12 x 37 cm vuokaan tai ø 26 cm piirasvuokaan.
Mittaa jauhot, sokerit ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voikuutiot. Nypi voikuutiot sormilla tai pyöräytä sähkövatkaimen vispilöillä pienellä teholla jauho-sokeriseokseen. Lisää kananmuna ja sekoita. Laita taikina vartiksi jääkaappiin.
Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peittävä leivinpaperi, voitele vuoan reunat. Painele taikina jauhotetuin sormin noin 3 mm levyksi vuoan pohjalle ja reunaan. Siisti reuna veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Taittele alumiinifoliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Laita taikinavuoka puoleksi tunniksi lepäämään pakastimeen tai jääkaappiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä.
Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Laita mascarpone ja kerma kulhoon, lisää tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa hetki, kunnes seos on kermavaahtomaisen kuohkeaa. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sitruunamehu. Kuumenna ¼ dl appelsiinimehusta kiehuvaksi esim. mikrossa. Lisää valutetut ja hyvin puserretut liivatelehdet kiehuvaan mehuun, sekoita sileäksi ja kaada seos kylmään appelsiinimehuun. Lisää mehu täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.
Puolita vadelmat ja laita ne täytteen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kevyesti sekoitellen, kunnes liemi on kirkas. Sivele liemi vadelmien päälle silikonipullasudilla. Laita torttu jääkaappiin, peitä kuvulla tai ilmavasti foliolla ja anna hyytyä 4 tunnista seuraavan päivään.
Siirrä torttu vuoasta vadille, poista leivinpaperi ja tarjoa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.