Vadelma-mascarponetorttu

Hyydytetyssä vadelma-mascarponetortussa on kuohkea appelsiininmakuinen mascarponetäyte ja päällä raikkaita vadelmia hyytelösokerikiilteellä.

12 palaa

7 tuntia

Arviot (0 kpl)

Ainekset

Taikina
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
125 g jääkaappikylmää voita kuutioina
½ kananmunaa (28 g)

Täyte
3 liivatelehteä
250 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 (luomu)appelsiinin kuoriraaste
1 rkl sitruunasta puristettua mehua
1 dl appelsiinista puristettua mehua

Viimeistelyyn
350 g tuoreita vadelmia
1 dl vettä
½ dl Dansukker Hyytelösokeria

 

Ohjeet

Valmista taikina. Taikina riittää suorakaiteen malliseen 12 x 37 cm vuokaan tai ø 26 cm piirasvuokaan.

Mittaa jauhot, sokerit ja leivinjauhe kulhoon. Lisää voikuutiot. Nypi voikuutiot sormilla tai pyöräytä sähkövatkaimen vispilöillä pienellä teholla jauho-sokeriseokseen. Lisää kananmuna ja sekoita. Laita taikina vartiksi jääkaappiin.

Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan peittävä leivinpaperi, voitele vuoan reunat. Painele taikina jauhotetuin sormin noin 3 mm levyksi vuoan pohjalle ja reunaan. Siisti reuna veitsellä. Pistele pohja haarukalla. Taittele alumiinifoliosta tukirengas taikinareunaa tukemaan. Laita taikinavuoka puoleksi tunniksi lepäämään pakastimeen tai jääkaappiin. Paista uunissa 175 asteessa noin 15–20 minuuttia. Jäähdytä.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Laita mascarpone ja kerma kulhoon, lisää tomu- ja vaniljasokeri. Vatkaa hetki, kunnes seos on kermavaahtomaisen kuohkeaa. Lisää appelsiininkuoriraaste ja sitruunamehu. Kuumenna ¼ dl appelsiinimehusta kiehuvaksi esim. mikrossa. Lisää valutetut ja hyvin puserretut liivatelehdet kiehuvaan mehuun, sekoita sileäksi ja kaada seos kylmään appelsiinimehuun. Lisää mehu täytteeseen. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.

Puolita vadelmat ja laita ne täytteen päälle. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää hyytelösokeri ja keitä kevyesti sekoitellen, kunnes liemi on kirkas. Sivele liemi vadelmien päälle silikonipullasudilla. Laita torttu jääkaappiin, peitä kuvulla tai ilmavasti foliolla ja anna hyytyä 4 tunnista seuraavan päivään.

Siirrä torttu vuoasta vadille, poista leivinpaperi ja tarjoa.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.