Ainekset
Vadelmaseos
250 g vadelmia
1 dl Dansukker Hillosokeria
1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
1/2 sitruunan mehu
Semifreddo
5 keltuaista
2 valkuaista
150 g tuorejuustoa
1 dl Dansukker Taloussokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa
Karamellisoidut pistaasipähkinät
2 rkl Dansukker Vaaleaa Siirappia
1 rkl Dansukker Ruokokidesokeria
2 maustemitallista suolaa
100 g kuorittuja ja suolattomia pistaasipähkinöitä
(tuoreita vadelmia koristeluun)
Ohjeet
1. Painele vadelmat siivilän läpi kattilaan. Lisää hillosokeri, glukoosisiirappi ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Jäähdytä.
2. Vuoraa pitkänomainen vuoka (n. 2 l) tuorekelmulla.
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
4. Vatkaa keskenään keltuaiset, tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
5. Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
6. Vaahdota kerma erilisessä kulhossa.
7. Kääntele varovasti kermavaahto keltuaisseokseen. Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto. Pyöräytä vielä joukkoon 2/3 vadelmaseoksesta.
8. Kaada massa vuokaan ja lisää päälle loppu vadelmaseos. Vedä lusikalla tai veitsellä kuvioita vadelmaseokseen. Pane vuoka pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
9. Lämmitä uuni 175 °C:een. Sekoita siirappi, sokeri ja suola kattilassa. Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita joukkoon pistaasipähkinät. Kaada seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda uunissa 12–15 minuuttia. Sekoita kerran paahtumisen aikana. Rouhi pähkinät, kun ne ovat jäähtyneet.
10. Ota semifreddo pakastimesta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele päälle pähkinärouhe. (Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.)
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Sitrushedelmien aika
Monikäyttöiset sitrukset antavat pirteää makua erilaisiin leivonnaisiin, jälkiruokiin, ruokiin, juomiin, hilloihin ja marmeladeihin.
Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!
Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.
Kuumaa juomaa
Kuumat juomat maistuvat talvipakkasella. Klikkaa erilaisten tee-, kahvi- ja kaakaojuomien resepteihin.
Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.
Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.