Ainekset
175 g voita
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 muna
4 3/4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 dl valkosuklaahippuja
n. 2 dl pakastekuivattuja vadelmia
Ohjeet
Sulata voi kattilassa niin, että se kiehahtaa. Lisää sokerit. Anna sokereiden hieman sulaa joukkoon.
Sekoita joukkoon vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Lisää reippaasti käsivispilällä sekoittaen muna.
Sekoita vehnäjauhot taikinaan muutamassa erässä. Käytä puulastaa, jonka avulla taikinaa on helppo käännellä.
Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jotta suklaa ei sula taikinan joukkoon. Lisää sitten valkosuklaahiput. Sekoita lopuksi joukkoon vadelmat varovasti käännellen.
Annostele taikina kahden lusikan tai annostelukauhan avulla nokareiksi pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa 6–7 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa, sillä uunien teho vaihtelee. Älä paista koviksi, vaan anna keksien ruskistua hieman reunoista, mutta jätä keskeltä pehmeiksi.
Halutessasi painele pinnalle paiston jälkeen hieman valkosuklaahippuja ja vadelmia.
Resepti ja kuva: Kinuskikiss
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Muista tehdä ajoissa simaa!
Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hilloa pakastemarjoista
Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia
Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla
Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?
Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut
Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.