Vadelmainen caipirinha

Vadelmainen Caipirinha on cocktail, joka yhdistää hapokkuuden ja makeuden nautittavalla tavalla. Käytä drinkkiin alkoholina Cachaçaa tai vaaleaa rommia.

4 lasillista

15 min

Arviot (0 kpl)

Ainekset

2 (luomu)limettiä
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
noin 3 sitruunamelissan oksaa
250 g tuoreita vadelmia
jäämurskaa
120 ml Cachaçaa (tai vaaleaa rommia)

Ohjeet

Pese limetit kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa kumpikin limetti 8 lohkoksi. Kaada runsas ruokalusikallinen ruokokidesokeria pienelle lautaselle. Pyöräytä limettilohkolla pienten juomalasien reunat kosteiksi. Kasta sitten lasin reuna sokeriin ja anna kuivua.

Huuhtele sitruunamelissan oksat ja irrota lehdet. Huuhtele vadelmat (voit käyttää myös kotimaisia pakastevadelmia) ja jätä muutama koristeluun.

Jaa sitruunamelissan lehdet, vadelmat, limettilohkot ja ruokokidesokeri neljään lasiin. Survo ainekset cocktailmurskaimella tai morttelin survimella. Täytä lasit jäämurskalla ja kaada kuhunkin 30 ml alkoholia, sekoita. Koristele juomat vadelmilla sekä sitruunamelissalla ja tarjoa heti.

 

Katso myös: Vadelmainen caipirinha (alkoholiton)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?