Vadelmainen suklaakakku

Hyydytetty suklaakakku raikastuu vadelmilla, joita on sekä täytteessä että pinnalla.

8–10 annosta

4 tuntia

Arviot (24 kpl)

Ainekset

Pohja

2 munaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¾ dl vehnäjauhoja tai perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus

¾ dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte

5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl tai maun mukaan Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
2 rkl vettä

200 g kotimaisia vadelmia (tuore tai pakaste)

Pinnalle

1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Koristeeksi

100 g kotimaisia tuoreita vadelmia tai suklaarouhetta

Ohjeet

Vuoraa halkaisijaltaan 20–22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy kakkuvuoasta. Vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla ja nosta jäähtynyt pohjalevy takaisin vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä noin puolitoista minuuttia välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu suklaa muun täytteen joukkoon. Mausta sokereilla. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Levitä vadelmat kostutetun pohjalevyn päälle ja kaada päälle suklaatäyte. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Levitä kerma kuohkeaksi keoksi kakun päälle. Ripottele pinnalle vadelmia. Nosta tarjolle.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Maustekakku

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Mallasleipä

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Jouluinen Rocky Road -piparifudge

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt fudget, kermatoffeet, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Brownie Mix purkissa

Ruokalahjaideat

Yllätä ystävä, hurmaa anoppi tai ilahduta naapuria itse tehdyllä ruokalahjalla! Hyviä ideoita ovat kahvikakut, leivät, hillot, mehut, kaakao-ainekset, makeiset, naposteltavat, keksit ja pikkuleipäainekset purkissa.

Granaattiomenalohi

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Lumiukon kuuma kylpy

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.